Dragoljub Pantić - NOĆ KAME
Sadržaj Prethodno poglavlje

NAJZAD SLOBODA

Oni koji sada predlažu nacionalno pomirenje, treba da znaju da srpski narod nikad nije isticao podele na partizane i četnike, ali ne dozvoljava ni da ih neko izjednačava, jer u istoriji mora da bude mesta i za borce za slobodu i za izdajnike, a što se naroda tiče, on je uvek bio na pravoj strani i on se izmirio još 1945. godine. Primera za to ima bezbroj, a jedan to nedvosmisleno potvrđuje: posle rata, primani su u Partiju sinovi i kćeri četnika, jer se i tada smatralo da deca ne treba da snose nikakve posledice zbog zločina svojih roditelja.

Međutim, ako neko misli da mogu da se izmire zločinci i njihove žrtve, grdno se vara, jer to se nikad neće dogoditi.

Posle svega što se za vreme rata događalo u Srbiji, zdrav razum ne može da shvati i prihvati povampirenje četništva i njihovih simbola, jer bi to značilo povratak fašizma u Srbiju i nova krvoprolića

U cilju istinitog informisanja o zbivanjima u Srbiji za vreme drugog svetskog rata, pozivamo sve dobronamerne ljude, pisce, novinare i naučnike, učesnike rata, kao i one koji rat ne pamte, da dođu u Vranić i da se na licu mesta, na osnovu dokumenata, uvere ko su žrtve, a ko zločinci.

Svi dobronamerni koji dođu u Vranić, biće nam dragi gosti.


Vida Pantić


deset ubijenih Pantića


bebe zaklane u kolevci


zaklani đaci osnovci


silovane i zaklane devojke

Sadržaj Prethodno poglavlje